April - Kasteel Huis Bergh
16144
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-16144,page-child,parent-pageid-15624,,vss_responsive_adv,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive
 

Openingstijden April

Op deze pagina vindt u alle informatie met betrekking tot de openingstijden van Kasteel Huis Bergh. Gedurende het hele jaar heeft Kasteel Huis Bergh elke maand specifieke openingstijden. Wij vragen u daarom vriendelijk om de openingstijden voor uw bezoek goed te bekijken.

Openingstijden

April Kasteel Huis Bergh

Tot en met 16 april iedere zaterdag  en zondag geopend van 12:30 tot 16:30 uur.
Bezoekers kunnen op eigen gelegenheid de kunstverzameling bekijken. Om 13:00, 14:00, 15.00 en 16:00 uur zijn er torenbeklimmingen o.l.v. een gids.

Doordeweeks is het kasteel gesloten.

 

Het kasteel is vanaf 21 april open op dinsdag t/m zondag van 12:30 tot 16:30 uur. Bezoekers kunnen op eigen gelegenheid de kunstverzameling bekijken. Om 13:00, 14:00, 15:00 en 16:00 uur is er de mogelijkheid voor een torenbeklimming o.l.v. een gids.

Maandags is het kasteel gesloten.

 

De tuin is tijdens de openingstijden van Huis Bergh te bekijken.

Wijzigingen voorbehouden! 

Ridderslag en benoeming tot hofdame 

 

Iedere zondag om 13:00 uur ridderslag voor de kinderen.

U hoeft hier niet voor te reserveren.

Berend en het Onkruyt
Woensdag 26 april

 

Huis Bergh is onderdeel van een digitale en spannende fietsroute voor kinderen.
Berend van Hackfort gaat op Kasteel Huis Bergh in de leer als page om op zijn 18e tot ridder geslagen te worden. Berend leert van alles wat een page en een schildknaap weten moeten, maar leert ook Walburga, de dochter van Graaf Oswald, kennen. In het kasteel is ook de gravin zelf aanwezig. In de wapenkamer van de graaf kun je zelf voelen hoe het is om een zwaard vast te houden. Kinderen kunnen de gevangenis bekijken waar ’t Onkruyt vastgezeten heeft. Natuurlijk kun je ook even boven op de toren een kijkje nemen of de vijand er aan komt.

Tijden:
om 11.30, 13.00 en 14.30 starten de activiteiten op Kasteel Huis Bergh.
U kunt ook aan het programma deelnemen zonder de digitale app.
De route is van 10.00 – 17.00 te fietsen.
Duur route: 2 – 3 uur (excl. 75 min. programma op Kasteel Huis Bergh)

Werk aan de voorburcht

 

Na de parkeerplaats, de zichtlaan en de tuinen gaat nu ook de voorburcht op de schop. Vanaf 6 maart tot ongeveer half april wordt de voorburcht van kasteel Huis Bergh heringericht. De nieuwe indeling, licht gebaseerd op oude tekeningen, gaat het plein weer de nodige samenhang geven. Uiteraard kunnen de werkzaamheden voor overlast zorgen bij uw bezoek. Houdt hier dus rekening mee.

Thema van het jaar 2017:
Honderd Heiligen in Huis Bergh

vanaf 21 april 2017

 

In de collectie van Huis Bergh bevinden zich tientallen afbeeldingen van heiligen. Patroonheiligen, naamheiligen en hoofdpersonen in boeiende heiligenverhalen.
De tentoonstelling in 2017 in Huis Bergh vertelt over de heiligen in de collectie en onderzoekt wat heiligennamen nu nog betekenen. Wanneer wordt iemand heilig verklaard en waarom.
Het levert boeiende verhalen op.

Welkom in de Middeleeuwen

29 april en 30 april

 

Graaf Willem II van den Bergh nodigt alle kinderen uit voor een groot feest op Huis Bergh in ‘s-Heerenberg. Zorg dat je toegang krijgt tot het kasteel en beleef de Middeleeuwen! Elk kind moet er natuurlijk wel middeleeuws uit zien en krijg je een ridder- of jonkvrouwe uitrusting te leen.

Tijdens Welkom in de Middeleeuwen heeft het kasteel aangepaste openingstijden.

Audiotour

 

Kasteel Huis Bergh is enorm rijk aan verhalen: of het nu gaat over de kunst, de historie of de tuinen. Er is in de 800 jaar dat Kasteel Huis Bergh oud is veel gebeurd en hier is dan ook veel over te vertellen. De verhalen over de rijke historie, de bijzondere kunstverzameling en de herstelde tuinen van Kasteel Huis Bergh zijn te beluisteren in verschillende audiotours. Verkrijgbaar in het kasteel of te downloaden in de app.

Online uw tickets reserveren voor toegang!

Gemakkelijk en snel uw tickets online bestellen.

Praktische informatie

Ook voor minder validen is Kasteel Huis Bergh toegankelijk. Er bevinden zich twee gehandicaptenparkeerplaatsen aan het begin van de oprit naar het kasteel. Let wel: de eerste verdieping en de toren zijn alleen toegankelijk per trap.

Over Kasteel Huis Bergh

Wie een bezoek brengt aan het stadje ’s-Heerenberg, beleeft een overweldigende ervaring. Het kasteel was ooit het stamslot van de machtige heren en graven Van den Bergh en is tegenwoordig ingericht met een imposante kunstverzameling.