Juni - Kasteel Huis Bergh
16174
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-16174,page-child,parent-pageid-15624,,vss_responsive_adv,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive
 

Openingstijden Juni

Op deze pagina vindt u alle informatie met betrekking tot de openingstijden van Kasteel Huis Bergh. Gedurende het hele jaar heeft Kasteel Huis Bergh elke maand specifieke openingstijden. Wij vragen u daarom vriendelijk om de openingstijden voor uw bezoek goed te bekijken.

Openingstijden

Zomer Kasteel Huis BerghHet kasteel is open op dinsdag t/m zondag van 12:30 tot 16:30 uur. Bezoekers kunnen op eigen gelegenheid de kunstverzameling bekijken. Om 13:00, 14:00, 15:00 en 16:00 uur is er de mogelijkheid voor een torenbeklimming o.l.v. een gids.

Maandags is het kasteel gesloten.

 

De tuin is tijdens de openingstijden van Huis Bergh te bekijken

Wijzigingen voorbehouden! 

Ridderslag en benoeming tot hofdame 

 

Iedere zondag om 13:00 uur ridderslag voor de kinderen.

U hoeft hier niet voor te reserveren.

Pinksteren

 

Zondag 4 juni(1e pinksterdag) en maandag 5 juni (2e pinksterdag) is het kasteel geopend van 12:30 tot 16:30 uur. Bezoekers kunnen op eigen gelegenheid de kunstverzameling bekijken. Om 13:00, 14:00, 15:00 en 16:00 uur is er de mogelijkheid voor een torenbeklimming o.l.v. een gids.

Dag van het Kasteel
De Schrijvers van de Ronde Tafel zijn schrijvers van historische jeugdboeken. Het genootschap bestaat al meer dan vijftien jaar en inmiddels hebben de leden al heel wat boeken op hun naam staan. Deze boeken gaan over verschillende periodes in de geschiedenis, van de prehistorie tot de Tweede Wereldoorlog. Over grote en kleine gebeurtenissen.
Zo willen ze de liefde voor geschiedenis overbrengen op de lezers.
Naast het schrijven van boeken ontmoeten de Schrijvers van de Ronde Tafel ook graag die lezers.
Op maandag 5 juni zijn de schrijvers van de ronde tafel te gast in Kasteel Huis Bergh.
Het programma zal op een later tijdstip bekend worden gemaakt

Thema van het jaar 2017:
Honderd Heiligen in Huis Bergh

Tot 1 maart 2018

 

In de collectie van Huis Bergh bevinden zich tientallen afbeeldingen van heiligen. Patroonheiligen, naamheiligen en hoofdpersonen in boeiende heiligenverhalen.
De tentoonstelling in 2017 in Huis Bergh vertelt over de heiligen in de collectie en onderzoekt wat heiligennamen nu nog betekenen. Wanneer wordt iemand heilig verklaard en waarom.
Het levert boeiende verhalen op.

Combinatie kasteelbezoek en wijnproeverij

 

Elke dinsdagmiddag om 15:00 uur.

 

U wordt opgehaald bij Kasteel Huis Bergh en vervolgens loopt u via een prachtige route door de Plantage. In de wijngaard is een proeverij. Het bezoek aan de wijngaard is te combineren met een bezoek aan het kasteel d.m.v. de combikaart.

Online uw tickets reserveren voor toegang!

Gemakkelijk en snel uw tickets online bestellen.

Praktische informatie

Ook voor minder validen is Kasteel Huis Bergh toegankelijk. Er bevinden zich twee gehandicaptenparkeerplaatsen aan het begin van de oprit naar het kasteel. Let wel: de eerste verdieping en de toren zijn alleen toegankelijk per trap.

Over Kasteel Huis Bergh

Wie een bezoek brengt aan het stadje ’s-Heerenberg, beleeft een overweldigende ervaring. Het kasteel was ooit het stamslot van de machtige heren en graven Van den Bergh en is tegenwoordig ingericht met een imposante kunstverzameling.