Maart - Kasteel Huis Bergh
16137
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-16137,page-child,parent-pageid-15624,,vss_responsive_adv,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive
 

Openingstijden Maart

Op deze pagina vindt u alle informatie met betrekking tot de openingstijden van Kasteel Huis Bergh. Gedurende het hele jaar heeft Kasteel Huis Bergh elke maand specifieke openingstijden. Wij vragen u daarom vriendelijk om de openingstijden voor uw bezoek goed te bekijken.

Openingstijden

Maart Kasteel Huis BerghIedere zaterdag en zondag geopend van 12:30 tot 16:30 uur.
Bezoekers kunnen op eigen gelegenheid de kunstverzameling bekijken. Om 13:00, 14:00, 15.00 en 16:00 uur zijn er torenbeklimmingen o.l.v. een gids.

 

Doordeweeks is het kasteel gesloten.

Wijzigingen voorbehouden! 

Ridderslag en benoeming tot hofdame 

 

Iedere zondag om 13:00 uur ridderslag voor de kinderen.

 

U hoeft hier niet voor te reserveren.

Voorjaarsvakantie

 

Tijdens de voorjaarsvakantie zijn we geopend op woensdag 1 maart van 12.30 uur tot 16.30 uur. Bezoekers kunnen op eigen gelegenheid de kunstverzameling bekijken. Om 13:00, 14:00, 15.00 en 16:00 uur zijn er torenbeklimmingen o.l.v. een gids.

 

Ook is er op woensdag 1 maart ridderslag voor de kinderen.
De ridderslag begint op die dag om 13:00 uur.

Museumkaart Actie

 

Speciaal voor Museumkaart-houders organiseert Huis Bergh speciale bijeenkomsten op woensdagmiddag 8 en woensdagmiddag 15 maart.
Het kasteel is dan gesloten voor regulier museumpubliek, zodat men in alle rust kan genieten van de kunstschatten die het kasteel herbergt.

Werk aan de voorburcht

 

Na de parkeerplaats, de zichtlaan en de tuinen gaat nu ook de voorburcht op de schop. Vanaf 6 maart tot ongeveer half april wordt de voorburcht van kasteel Huis Bergh heringericht. De nieuwe indeling, licht gebaseerd op oude tekeningen, gaat het plein weer de nodige samenhang geven. Uiteraard kunnen de werkzaamheden voor overlast zorgen bij uw bezoek. Houdt hier dus rekening mee.

Audiotour

 

Kasteel Huis Bergh is enorm rijk aan verhalen: of het nu gaat over de kunst of de historie. Er is in de 800 jaar dat Kasteel Huis Bergh oud is veel gebeurd en hier is dan ook veel over te vertellen. De verhalen over de rijke historie en de bijzondere kunstverzameling van Kasteel Huis Bergh zijn te beluisteren in onze audiotour door het kasteel.

Online uw tickets reserveren voor toegang!

Gemakkelijk en snel uw tickets online bestellen.

Praktische informatie

Ook voor minder validen is Kasteel Huis Bergh toegankelijk. Er bevinden zich twee gehandicaptenparkeerplaatsen aan het begin van de oprit naar het kasteel. Let wel: de eerste verdieping en de toren zijn alleen toegankelijk per trap.

Over Kasteel Huis Bergh

Wie een bezoek brengt aan het stadje ’s-Heerenberg, beleeft een overweldigende ervaring. Het kasteel was ooit het stamslot van de machtige heren en graven Van den Bergh en is tegenwoordig ingericht met een imposante kunstverzameling.