Programma - Kasteel Huis Bergh
17069
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-17069,page-parent,page-child,parent-pageid-15634,,vss_responsive_adv,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive
 

Programma

Voorstellingen en evenementen

Kasteel Huis Bergh leent zich prima voor concerten. De werkgroep Vrienden van Huis Bergh organiseert elk seizoen een voorstellingsreeks met een rijk en gevarieerd aanbod aan artiesten. Daarnaast worden ook verscheidene andere concerten en voorstellingen geaccommodeerd. Hou de voorstellingenpagina in de gaten voor het actuele aanbod en vergeet niet tijdig te reserveren.

Op Kasteel Huis Bergh is altijd wel iets te beleven. Naast het reguliere museumbezoek tijdens de reguliere openingstijden, organiseert Kasteel Huis Bergh ook regelmatig evenementen en voorstellingen zodat bezoekers het kasteel ook eens op een andere manier kunnen beleven.

Ook Vriend van Kasteel Huis Bergh worden?

Exclusieve voordelen en historische mijlpaal.

Oost-Nederlands Kamerkoor

Oost-Nederlands Kamerkoor – Kerstconcert – UITVERKOCHT

zondag 17 december 2017 – 16.30 uur

Het Oost-Nederlands Kamerkoor (ONK) bestaat uit ruim 30 zangers en zangeressen en zingt repertoire vanaf de renaissance tot de 21e eeuw.
Het programma van 17 december zal voornamelijk bestaan uit Zweedse en Engelse carols.

concerten_het_britten_250x250

Het Britten – Nieuwjaarsconcert

zondag 14 januari 2018 – 16.30 uur

Het Britten Jeugd Strijkorkest is opgericht in 2007 door dirigent Loes Visser en biedt jonge talentvolle strijkers uit Oost Nederland de kans hun muzikale talenten op niveau te ontwikkelen.
Het programma van 14 januari omvat o.a. het eerste deel uit het 1e pianoconcert van Frédéric Chopin, waarin Jorrick Simmes (piano) zal soleren.

Jean-Luc Ho

Klaviermuziek van Purcell

vrijdag 9 februari 2018 – 20.00 uur

De jonge Franse klavecinist Jean-Luc Ho is een echte dichter. Met zijn stille kracht is hij de perfecte partij voor de bedrieglijk eenvoudige klaviermuziek van Henry Purcell. Want achter Purcells ongekunstelde suites en lessons gaat een charmante maar kwetsbare harmonische wereld schuil die allesbehalve oppervlakkig is.

Bredero

Camerata Trajectina – Bredero´s Gouden Eeuw

zaterdag 7 april 2018 – 20:00 uur

Camerata Trajectina is dé pleitbezorger van de Nederlandse muziek van de middeleeuwen tot de Gouden Eeuw, in projecten die intensief wetenschappelijk onderzoek en spontante uitvoering combineren. Het ensemble had een warme band met onder meer Gerrit Komrij, die tijdens het Festival Oude Muziek in 2005 zijn liedteksten op muziek van Obrecht voordroeg.

Vriend van Kasteel Huis Bergh

Vrienden betalen jaarlijks een contributie waarbij het voorbestaan van Kasteel Huis Bergh ondersteund wordt. Dit geld wordt besteed aan culturele activiteiten en kunstaankopen. Profiteer nu van vrije toegang in het kasteel tijdens openingsuren, kortingen op concerten, de zaalhuur en door Huis Bergh uitgebrachte publicaties.

Kosten: €30,- p.p. (€45,- per paar)

Oost-Nederlands Kamerkoor

Online uw tickets reserveren voor toegang!

Gemakkelijk en snel uw tickets online bestellen.

OUDERWETSE GASTVRIJHEID

In kasteel Huis Bergh in ‘s-Heerenberg kunt u uw gasten vorstelijk ontvangen. Met wapperende vlaggen, een koninklijk onthaal op de ophaalbrug en warm welkom in de imposante ontvangsthal.