Programma - Kasteel Huis Bergh
17069
page,page-id-17069,page-parent,page-child,parent-pageid-15634,page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,,vss_responsive_adv,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive
 

Programma

Voorstellingen en evenementen

Kasteel Huis Bergh leent zich prima voor concerten. De werkgroep Vrienden van Huis Bergh organiseert elk seizoen een voorstellingsreeks met een rijk en gevarieerd aanbod aan artiesten. Daarnaast worden ook verscheidene andere concerten en voorstellingen geaccommodeerd. Hou de voorstellingenpagina in de gaten voor het actuele aanbod en vergeet niet tijdig te reserveren.

Op Kasteel Huis Bergh is altijd wel iets te beleven. Naast het reguliere museumbezoek tijdens de reguliere openingstijden, organiseert Kasteel Huis Bergh ook regelmatig evenementen en voorstellingen zodat bezoekers het kasteel ook eens op een andere manier kunnen beleven.

Ivan Krpan

Ook Vriend van Kasteel Huis Bergh worden?

Exclusieve voordelen en historische mijlpaal.

Reinoud van Mechelen

Reinoud van Mechelen c.s. – Erbarme Dich

vrijdag 24 maart 20.00 uur

Bachs mooiste aria’s voor tenor en traverso.
‘Kleine parels’, zo noemt tenor Reinoud van Mechelen deze aria’s uit Bachs cantates voor tenor, traverso en basso continuo. Van Mechelen, lievelingssolist van Christie, Rousset en anderen, stelde het programma samen als een prelude op de passietijd, met onder andere de aria Erbarme dich uit BWV 55, Ach ziehe die Seele uit BWV 96 en enkele instrumentale werken zoals de Partita voor traverso.

Brothers & Sisters

Duo Brothers & Sisters – Stabat Mater

zondag 9 april 16.30 uur

Het kersverse Stabat Mater van de componist Willem Stoppelenburg (1943) behelst een nieuwe vorm voor een oud genre, dat door de hele maatschappij heen thans een bijzondere plaats begint in te nemen. Een serieuze concurrent voor Bachs Mattheus Passie.
Maar ook de bezetting is bijzonder. Onder de titel Brothers and Sisters hebben Charlotte en Josefien en het Pianoduo van de broers Martijn en Stefan Blaak een vast programma en niets leek logischer dan die combinatie te gebruiken.

Jazzkwartet

Jazzkwartet – Tribute to Oscar Peterson & Milt Jackson

zondag 14 mei 16.30 uur

De swingende muziek van Oscar Peterson en Milt Jackson heeft nog lang niet zijn kracht verloren. Dat bewijst het kwartet bestaande uit Hein de Jong (vibrafoon), Jetse de Jong (piano), Henk Haverhoek (contrabas) en Jan Termaat Jr. (Drums). Na diverse succesvolle optredens bij o.a. DoeJazz is nu kasteel Huis Bergh aan de beurt voor repertoire uit de hoogtijdagen van de jazz.

Vriend van Kasteel Huis Bergh

Vrienden betalen jaarlijks een contributie waarbij het voorbestaan van Kasteel Huis Bergh ondersteund wordt. Dit geld wordt besteed aan culturele activiteiten en kunstaankopen. Profiteer nu van vrije toegang in het kasteel tijdens openingsuren, kortingen op concerten, de zaalhuur en door Huis Bergh uitgebrachte publicaties.

Kosten: €30,- p.p. (€45,- per paar)

Zakelijke bijeenkomsten

Online uw tickets reserveren voor toegang!

Gemakkelijk en snel uw tickets online bestellen.

OUDERWETSE GASTVRIJHEID

In kasteel Huis Bergh in ‘s-Heerenberg kunt u uw gasten vorstelijk ontvangen. Met wapperende vlaggen, een koninklijk onthaal op de ophaalbrug en warm welkom in de imposante ontvangsthal.