Wijngoed Montferland - Kasteel Huis Bergh
17057
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-17057,page-child,parent-pageid-15643,,vss_responsive_adv,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive
 

HOMELANDGOED EN OMGEVING > WIJNGOED MONTFERLAND

Wijngoed Montferland

Speciale Wijnen Huis Bergh

Wijngaard Bergherbos ligt op een zuidhelling van 1,5 ha zandgrond in Parkbos de Plantage bij Kasteel Huis Bergh. Er is vanaf hier een prachtig wijds uitzicht over het Rijndal.

Online uw tickets reserveren voor toegang!

Gemakkelijk en snel uw tickets online bestellen.

Montferland Wijngoed

Bijzondere grond

Zand, kiezel en een grondwaterstand van meer dan 8 meter maken het voor de druif een stuk lastiger om de juiste voeding te vinden. Maar dit maakt de wijn van deze wijngaard ook bijzonder en levert een topwijn op. De druiven worden op biologische wijze geteeld en worden jaarlijks met grote zorg geoogst en verwerkt tot zo’n vijftienduizend flessen rode, witte en rosé wijn van hoge kwaliteit.
De afgelopen jaren heeft Wijngoed Montferland diverse prijzen gewonnen, waaronder die van de Beste Biologische wijn van Nederland.

Speciale wijnen voor Huis Bergh

Sinds kort produceert Wijngoed Montferland chateauwijnen van een bijzondere kwaliteit. De wijnen zijn gemaakt met de druiven die in de wijngaard achter het kasteel groeien. Deze zeer gunstig gelegen wijngaard (op een heuvel, op het zuiden en met gunstige ligging t.o.v. het dal en het bos) levert mooie wijnen gemaakt van Rondo-, Solaris-, Regent- en Johanniter- druiven. Kasteel Huis Bergh beschikt nu over 6 speciale wijnen met voor Huis Bergh typerende namen als “Het Geheim van Francoise, Maria Elisabeth en Privilege van Willem“. Chateau Neercanne in Zuid-Limburg heeft ook een wijngaard, maar deze is slechts 600 stokken groot. De wijngaard bij kasteel Huis Bergh is met 6.000 stokken de eerste serieuze producent van chateauwijnen in Nederland.

Landgoed Omgeving

Wijngaard ervaring!

Vanaf 12.30 uur is het kasteel geopend voor bezichtiging van het kasteel en de kunstcollectie. Om 15.00 uur wandelt u met Wijnboer Leon Masselink vanaf Huis Bergh naar zijn Wijngaard via een prachtige route door de Plantage van ca. 10 minuten. Hier leidt hij u rond en vertelt hij over zijn passie: Wijnbouw in de Achterhoek. Aan een tafel in de wijngaard laat hij u proeven van zijn witte, rode en roséwijnen, die hij zelf maakt in zijn professionele wijnmakerij. Er worden 4 wijnen geschonken. Wijngoed Montferland produceert biologische wijnen van hoge kwaliteit. Deze zijn vaak onderscheiden met nationale en internationale prijzen, zoals gouden medailles bij de Berliner Weintrophy.

Rondleiding Wijngaard en proeverij (4 wijnen):

€ 8,50 p.p. (Kinderen gratis)

Combikaart Kasteel + Wijngaard*:

Volwassenen: € 19,00 p.p.
Kinderen: € 8,50 p.p.

*Bevat kasteelbezichtiging en wijnproeverij. Start vanaf de hoofdburcht.

Eke dinsdagmiddag om 15.00 uur van mei t/m september.
Let op: Op dinsdag 20 en dinsdag 27 juni gaat deze rondleiding NIET door.

Gratis Audiotour App Kasteel Huis Bergh

Kasteel Huis Bergh is enorm rijk aan verhalen. Of het nu gaat over de kunst of de historie. Er is in de 800 jaar dat Kasteel Huis Bergh oud is veel gebeurd en te vertellen. Verhalen over die rijke historie van Huis Bergh zijn te beluisteren in het kasteel met een audiotour.

Appstore Knop
Googleplay Knop

Online uw tickets reserveren voor toegang!

Gemakkelijk en snel uw tickets online bestellen.

Archief Tentoonstellingen

Kasteel Huis Bergh is een van Nederlands grootste kastelen. Ontdek de wortels van ons koningshuis en geniet van de uitgebreide kunstcollectie. Klik hier voor het archief van tentoonstellingen.

Over Huis Bergh

Wie een bezoek brengt aan het stadje ’s-Heerenberg krijgt een overweldigende ervaring. Het kasteel was het stamslot van de machtige heren en graven Van den Bergh. Het is ingericht met een imposante kunstverzameling.

OUDERWETSE GASTVRIJHEID

In kasteel Huis Bergh in ‘s-Heerenberg kunt u uw gasten vorstelijk ontvangen. Met wapperende vlaggen, een koninklijk onthaal op de ophaalbrug en warm welkom in de imposante ontvangsthal.