HOME > CONCERTEN EN EVEMENTEN > PROGRAMMA > SYMPOSIUM ‘GOUD’ > CAROLINE VAN DER ELST
HOME > CONCERTEN EN EVEMENTEN > PROGRAMMA > SYMPOSIUM ‘GOUD’ > CAROLINE VAN DER ELST
Caroline van der Elst (1966) was een van de eerste 8 studenten die zich kwalificeerde voor het ‘Postmaster’ diploma in het behoud van schilderijen en polychrome beeldhouwkunst (SRAL, 1995). Haar specifieke interesse leidde ertoe dat ze verdere ervaring opdeed
in en voor voornamelijk nationale musea. Haar ideaal is nauw samenwerken met een kunsthistoricus of andere wetenschapper tijdens de conservering van een kunstvoorwerp.
In deze context deed ze onderzoek naar en publiceerde over verschillende technieken van schilders uit de 15e eeuw
tot de 20e eeuw. Ze publiceerde onder meer oer Daubigny’s werkwijze, Van Everdingens werkplaats praktijken, conservering en techniek dilemma’s door Jan van Scorel, De productie en constructie van een 15e eeuws altaarstuk, de interdisciplinaire benadering in het project Conservation of Modern Art, enzovoort. Haar atelier is gevestigd in Hilversum, Nederland.
Voor meer informatie: www.catharijneconvent.nl/
Over de lezing
Caroline zal in haar lezing een uiteenzetting geven over de technische aspecten die tijdens de restauratie van De Kruisiging van De Meester van de Bewening te Lindau (c. 1425) naar voren kwamen. Aan bod komen onder andere de ethische en esthetische aspecten van de restauratie van het goud. Tijdens de restauratie werd een tal van onderzoeksmethoden gebruikt waaronder dendrochronologie, verfdwarsdoorsneden, Macro-XRF, en IRR. De diverse onderdelen worden in haar lezing besproken.
In kasteel Huis Bergh in ‘s-Heerenberg kunt u uw gasten vorstelijk ontvangen. Met wapperende vlaggen, een koninklijk onthaal op de ophaalbrug en warm welkom in de imposante ontvangsthal.