Audiotour - Kasteel Huis Bergh
15684
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-15684,page-child,parent-pageid-15492,,vss_responsive_adv,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.7,vc_responsive
 

HOME > BEZOEKERSINFORMATIE > AUDIOTOUR

Audiotour

Kasteel Huis Bergh is enorm rijk aan verhalen: of het nu gaat over de kunst, de historie of de tuinen. Er is in de 800 jaar dat Kasteel Huis Bergh oud is veel gebeurd en hier is dan ook veel over te vertellen. De verhalen over de rijke historie, de bijzondere kunstverzameling en de herstelde tuinen van Kasteel Huis Bergh zijn te beluisteren in verschillende audiotours. Verkrijgbaar in het kasteel of te downloaden in de app. Kom en beleef geschiedenis opnieuw!

Audiotour Kasteel Huis Bergh

Gasten die het kasteel bezoeken krijgen de audiotour gratis aangeboden. Er zijn een twintigtal verhalen. Deze verhalen gaan onder andere over het turbulente leven van de ‘Dolle Graaf’, de vechtersbaas Graaf Hendrik van den Bergh en het moeilijke leven van de lieve Gravin Maria Elisabeth. Ook wordt er verteld wat de betekenis is van een afbeelding van een heilige familie op een schilderij of hoe een handschrift wordt gemaakt. Uiteraard ontbreken ook de verhalen over Jan Herman van Heek, die het kasteel in 1912 kocht niet.

Kortom spannende, interessante en soms emotionele verhalen over de rijke geschiedenis van het eeuwen oude kasteel. Men kan gerust zeggen dat het een grote aanwinst is voor Kasteel Huis Bergh. De audiotour is o.a. gesponsord door de Rabobank.

Audiotour in de tuinen

 

Vanaf de opening van de tentoonstelling is de tuin tijdens de openingstijden van Huis Bergh te bekijken en via een te downloaden audiotourapp kan men de tuingeschiedenis beleven. Heeft u geen mogelijkheid de app te downloaden of te gebruiken? Dan is er ook een papieren versie verkrijgbaar bij de kassa voor € 1,- euro.

De audiotour is ook verkrijgbaar in het Duits. 

App Guide ID

U kunt de audiotour thuis alvast op uw eigen gemak downloaden via de app van Guide ID. Open de app en zoek in het menu naar Kasteel Huis Bergh. Kies daarna uw taal, en de tour wordt gedownload.

N.B. De punten in de app zijn genummerd maar deze nummering hoeft u in het kasteel niet aan te houden.  

Verkrijgbaar in de App Store
Beschikbaar in de Google Play Store

Welvaart aan verhalen en geschiedenis

Kasteel Huis Bergh is enorm rijk aan verhalen: of het nu gaat over de kunst of de historie. Er is in de 800 jaar dat Kasteel Huis Bergh oud is veel gebeurd en hier is dan ook veel over te vertellen. De verhalen over de rijke historie van Kasteel Huis Bergh zijn te beluisteren in onze audiotour door het kasteel.

Online uw tickets reserveren voor toegang!

Gemakkelijk en snel uw tickets online bestellen.

Praktische informatie

Ook voor minder validen is Kasteel Huis Bergh toegankelijk. Er bevinden zich twee gehandicaptenparkeerplaatsen aan het begin van de oprit naar het kasteel. De eerste verdieping is toegankelijk per traplift. Let wel: de toren is alleen toegankelijk per trap.

Over Kasteel Huis Bergh

Wie een bezoek brengt aan het stadje ’s-Heerenberg, beleeft een overweldigende ervaring. Het kasteel was ooit het stamslot van de machtige heren en graven Van den Bergh en is tegenwoordig ingericht met een imposante kunstverzameling.

OUDERWETSE GASTVRIJHEID

In kasteel Huis Bergh in ‘s-Heerenberg kunt u uw gasten vorstelijk ontvangen. Met wapperende vlaggen, een koninklijk onthaal op de ophaalbrug en warm welkom in de imposante ontvangsthal.