Augustus - Kasteel Huis Bergh
16185
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-16185,page-child,parent-pageid-15624,,vss_responsive_adv,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.5,vc_responsive
 

Openingstijden Augustus

Op deze pagina vindt u alle informatie met betrekking tot de openingstijden van Kasteel Huis Bergh. Gedurende het hele jaar heeft Kasteel Huis Bergh elke maand specifieke openingstijden. Wij vragen u daarom vriendelijk om de openingstijden voor uw bezoek goed te bekijken.

Openingstijden

Augustus Kasteel Huis BerghHet kasteel is open op dinsdag t/m zondag van 12:30 tot 16:30 uur. Bezoekers kunnen op eigen gelegenheid de kunstverzameling bekijken. Om 13:00, 14:00, 15:00 en 16:00 uur is er de mogelijkheid voor een torenbeklimming o.l.v. een gids.

Maandags is het kasteel gesloten.

 

De tuin is tijdens de openingstijden van Huis Bergh te bekijken

Extra rondleiding

 

Vanaf 1 juli t/m 31 augustus op dinsdag t/m vrijdag om 11.00 een rondleiding door het kasteel en de toren onder leiding van een gids. De rondleiding duurt 1¼ uur.

Voor deze rondleiding is reserveren niet mogelijk!
Tip: kom bijtijds want bij 25 personen is de rondleiding vol.

Wijzigingen voorbehouden! 

Ridderslag en benoeming tot hofdame 

 

Iedere zondag en woensdag om 13:00 en 14:30 uur ridderslag voor de kinderen.

U hoeft hier niet voor te reserveren.

Thema van het jaar 2018:
Ongekend ornament

tot 1 maart 2019

 

In 2018 wordt de originele, rijk versierde, barokke ingangspartij die eeuwenlang de ingang van Huis Bergh sierde voor het eerst sinds jaren weer getoond.
Om dit heugelijke feit te vieren en om een onderbelicht aspect van het kasteel onder de aandacht te brengen wijdt Kasteel Huis Bergh vanaf 20 april 2018 een tentoonstelling aan Baumberger zandsteen en de fraaie ornamentele accenten gehouwen uit deze natuursteen die Huis Bergh zijn karakter geven.

 

Hierover spoedig meer.

Mechteld ten Ham weekend 

 

Op 25 en 26 augustus vindt in ’s-Heerenberg en rond het kasteel het ‘Mechteld ten Ham weekend’ plaats. Daardoor zijn het kasteel en het parkeerterrein bij het kasteel voor autoverkeer zeer moeilijk bereikbaar.
Wij raden onze gasten aan op 25 en 26 augustus hun auto elders in de stad te parkeren bij Gouden Handen en te voet naar het kasteel te komen.

Online uw tickets reserveren voor toegang!

Gemakkelijk en snel uw tickets online bestellen.

Praktische Informatie

Ook voor minder validen is Kasteel Huis Bergh toegankelijk. Er bevinden zich twee gehandicaptenparkeerplaatsen aan het begin van de oprit naar het kasteel. De eerste verdieping is toegankelijk per traplift. Let wel: de toren is alleen toegankelijk per trap.

Over Kasteel Huis Bergh

Wie een bezoek brengt aan het stadje ’s-Heerenberg, beleeft een overweldigende ervaring. Het kasteel was ooit het stamslot van de machtige heren en graven Van den Bergh en is tegenwoordig ingericht met een imposante kunstverzameling.