Euregio Rijn-Waal Pianofestival - Kasteel Huis Bergh
19730
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-19730,page-child,parent-pageid-15634,,vss_responsive_adv,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.5,vc_responsive
 

HOMECONCERTEN EN EVEMENTEN > EUREGIO RIJN-WAAL PIANOFESTIVAL

Euregio Rijn-Waal Studentenmuziekfestival

ERW Muziekfestival 2017

Gabriela Bielecka, Lisa Zhu, Naoko Aburaki & Angel Laguna Herrera

woensdag 26 en vrijdag 28 juli en woensdag 2 en vrijdag 4 augustus 2017 – 19.30 uur 

Het Euregio Rijn-Waal Studentenmuziekfestival is een evenement dat naast masterclasses voor veelbelovende jonge pianisten ook een pianofestival, waarin de deelnemers van de masterclass zich aan het publiek kunnen voorstellen, omvat.

Huis Bergh is dit jaar één van de podia waar een aantal van de jonge veelbelovende pianisten zich zullen presenteren. Gabriela Bielecka, Lisa Zhu, Naoko Aburaki en Angel Laguna Herrera kunt u in juli en augustus hier aan het werk zien.

Entree: gratis

Ook Vriend van Kasteel Huis Bergh worden?

Exclusieve voordelen en historische mijlpaal.

Gabriela Bielecka (Polen)

Woensdag 26 juli, 19.30 uur

Gabriela Bielecka, geboren in 1998, loopt school aan het muziekgymnaisum in Suwałki, Polen en krijgt er pianoles van Anna Borkowka.

Zij is laureate van verschillende nationale en internationale wedstrijden. Zij won o.a. de 1ste prijs bij de „Gradus ad Parnassum” pianowedstrijd in Litouwen (2012), de 1ste prijs bij de internationale „César Franck” pianowedstrijd in Brussel (2013) en een speciale prijs voor de beste interpretatie van een werk van Chopin bij de internationale pianowedstrijd in Augustow, Polen (2014).

Zij kreeg verdere muzikale impulsen tijdens masterclasses bij diverse gerenommeerde professoren-pianisten.

Programma:

Werken van: Johann Sebastian Bach, Ludwig van Beethoven, Fredric Chopin, Franz Liszt
(Eventuele wijzigingen in het programma voorbehouden.)

Lisa Zhu (Duitsland)

Vrijdag 28 juli, 19.30 uur

Lisa Zhu, geboren in 2002 in Düsseldorf, kreeg haar 1ste pianolessen op 5-jarige leeftijd bij Marina Kheifets. Eén jaar later won ze een 1ste prijs bij de Duitse muziekwedstrijd Jugend Musiziert. In 2010 behaalde ze de 1ste prijs bij de Westfaalse Van Bremen pianowedstrijd in Dortmund. In 2011 won ze opnieuw een 1ste prijs bij Jugend Musiziert en kreeg daarnaast ook de Förderpreis der Kreissparkasse Düsseldorf. In 2012 werd ze als jongstudente opgenomen in de klas van Prof. Barbara Szczepanska aan de Robert Schumann Hochschule Düsseldorf. In 2013 won Lisa de Lions-Jugendmusikpreis, in 2014 de 1ste prijs bij Jugend Musiziert op regionaal en deelstaat niveau en in 2015 won ze de Ferdinand-Trimborn-Förderpreis. Momenteel loopt Lisa school in het Suitbertus Gymnasium in Düsseldorf.

Programma:

Ludwig van Beethoven – Pianosonate Nr. 17 d-moll op. 31 nr. 2 (“Der Sturm”), Robert Schumann –  Pianosonate op. 22 nr. 2 g-moll, Felix Mendelssohn – Fantasie op. 28 fis-moll, Franz Liszt – Concertparaphrase Rigoletto
(Eventuele wijzigingen in het programma voorbehouden.)

Voordelen voor vrienden

Vrienden betalen jaarlijks een contributie van € 30,00 per persoon of € 45,00 per (echt)paar. Dit geld wordt besteed aan culturele activiteiten en kunstaankopen.
Vrienden genieten aantrekkelijke privileges:

  • Vrije toegang tot het kasteel tijdens openingsuren
  • Gereduceerde entreeprijzen voor hun introducés (maximaal twee per Vriend)
  • Korting op entreeprijzen van evenementen
  • Korting op artikelen van de museumwinkel
  • Korting op zaalhuur voor huwelijken, recepties, symposia en andere evenementen in kasteel en koetshuis (na drie jaar Vriendschap
  • Uitnodiging voor de jaarlijkse exclusieve Vriendenavond bij de opening van het thema van het jaar.
Hal Huis Bergh

Naoko Aburaki (Japan)

Woensdag 2 augustus, 19.30 uur

Naoko Aburaki werd geboren in Tokyo, Japan en is laureate van talrijke wedstrijden, zo won ze o.a. de 1ste prijs in de solo categorie bij de XVIde internationale wedstrijd/festival “Muziek zonder grenzen” (Litouwen, 2016) en prijzen bij wedstrijden in Italië, Duitsland, Oostenrijk en Japan.
Ze trad op tijdens het Ruhr Pianofestival in Duitsland, tijdens de 29ste editie van het internationale festival “January Music Nights” in Wit-Rusland. In het Wiener Konzerthaus gaf zij recitals en concerten als soliste met orkest. Zo ook in Duitsland, Polen, Litouwen, Wit-Rusland, Spanje, Malta en Japan.
Naoko studeerde aan de Toho Gakuen universiteit in Tokyo en aan de Rubinstein Akademie in Düsseldorf bij Prof. Dina Yoffe. Momenteel studeert ze bij Prof. Nina Tichman aan de Hochschule für Musik und Tanz in Keulen.

Programma:

Werken van: Georg Friedrich Händel, Ludwig van Beethoven, Frédéric Chopin, Alexander Scriabin, Sergej Rachmaninoff

Angel Laguna Herrera (Spanje)

Vrijdag 4 augustus, 19.30 uur

Angel Laguna Herrera is geboren in Madrid, waar hij op 9-jarige leeftijd zijn muziekstudies begon en op 10-jarige leeftijd voor de piano koos. Hij studeerde aan het muziekconservatorium van Getafe (Madrid) o.l.v. Carlos Javier Domínguez.

Momenteel heeft hij zijn studies reeds afgesloten en vervolmaakt hij zich verder op technisch en interpretatorisch vlak tijdens masterclasses in Spanje, Duitsland, Frankrijk en Engeland bij o.a. Claudio Martínez Menher, Boguslaw Jan Strobel, Georg Friedrich Schenck, Alberto Portugueis, Ana Guijarro, Luca Chiantore, Eldar Nebolsin, Elsa Kolodin en Ferenc Rados. Hij nam ook deel aan de zomeracademie van het Mozarteum in Salzburg, waar hij les nam bij Frank Wibaut.

Hij won prijzen in verschillende regionale, nationale en internationale piano- en kamermuziekwedstrijden, o.a. de 2de prijs bij de Intercentros Music Competition Community in Madrid in 2005 en een eervolle vermelding bij de Internationale Pianowedstrijd Carlet (Valencia) in 2007.

Hij concerteert regelmatig in Spanje maar ook in de rest van Europa, o.a. voor de Beethoven Piano Society of Europe in St Martin in the Fields.

Programma:

Werken van: Ludwig van Beethoven, Frederic Chopin, Franz Liszt, e.a.
(Eventuele wijzigingen in het programma voorbehouden.)

Ook Vriend van Kasteel Huis Bergh worden?

Exclusieve voordelen en historische mijlpaal.

OUDERWETSE GASTVRIJHEID

In kasteel Huis Bergh in ‘s-Heerenberg kunt u uw gasten vorstelijk ontvangen. Met wapperende vlaggen, een koninklijk onthaal op de ophaalbrug en warm welkom in de imposante ontvangsthal.