Kerstmis - Kasteel Huis Bergh
20763
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-20763,page-child,parent-pageid-15634,,vss_responsive_adv,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.5,vc_responsive
 

Kerstmis op Huis Bergh

Vanaf 9 december is het kasteel omgetoverd in kerstsfeer met kerstbomen, guirlandes, dennengroen en geurende bloemen in de vertrekken. Bezoekers worden in de koude decembermaand ondergedompeld in het warme gevoel wat bij Kerstmis hoort.
In de ontvangsthal treft u naast een knapperend haardvuur ook een metershoge, smaakvol opgetuigde kerstboom. In de troonzaal is een tafel feestelijk gedekt met wit damast, Wedgewoodservies, zilveren bestek en kristallen glazen. Ook in andere kasteelruimten kan men genieten van kerstversieringen.
Er is ontzettend veel te beleven voor jong en oud tijdens de kerstperiode.

 

Het in kerstsfeer gedompelde kasteel is geopend op 9, 10, 16, 17, 23, 26, 27, 28, 29 en 30 december en 2, 3, 4, 5, 6 en 7 januari 2018 van 12:30 tot 16:30 uur. Bezoekers kunnen op eigen gelegenheid de kunstverzameling en kerstversiering bekijken. Tevens is het mogelijk om een audio-tour te volgen en
onder leiding van een gids een torenbezichtiging te doen.
Op 24, 25 en 31 december en 1 januari is Huis Bergh gesloten.

Online uw tickets reserveren voor toegang!

Gemakkelijk en snel uw tickets online bestellen.

Museumkaarthouders opgelet!

Op woensdagmiddag 13 en 20 december opent Kasteel Huis Bergh de poort speciaal voor Museumkaarthouders.
Het kasteel is dan gesloten voor regulier museumpubliek, zodat men in alle rust kan genieten van de kunstschatten die het kasteel herbergt. Talloze lichtjes, kerstversieringen, kerstbomen en kaarsen zorgen voor een optimale kerstsfeer in het toch al romantische kasteel.

Franciscus - inv.nr. 6

Na een heerlijk kopje koffie of thee in de ontvangsthal krijgen de bezoekers een inleiding in de Habsburgerzaal. Na deze inleiding volgt een rondgang door het kasteel met een ervaren en deskundige gids. Ook kan de tentoonstelling over 100 Heiligen in Huis Bergh worden bekeken, evenals het nieuw verworven manuscript.

Programma:
13.30 uur Ontvangst met koffie/thee met iets lekkers in de kasteelhal
14.00 – 15.30 uur inleiding en rondgang door het kasteel
Reserveren is gewenst via info@huisbergh.nl

Familierondleiding:
Kerstfeest! In het kasteel voor kinderen

Naast de gewone rondleiding door het kasteel en de torenbeklimming zijn er ook bijzondere activiteiten voor kinderen op 26, 27, 28, 29 en 30 december 2017 en op 3 en 7 januari 2018.

Zo leren kinderen alles over de geschiedenis van de kerstboom, die teruggaat tot de vroege middeleeuwen. Met hun (groot-)ouders kunnen ze een tocht maken langs de bomen, zelf een kerstkoek versieren en genieten van kerstverhalen, talloze lichtjes en de kerststalletjes.
Kom kijken naar Jozef, Maria en het kindje. Tijd: van 13.00 tot 15.30 uur.

Kerstmis bezoek

Kerstmarkt – zaterdag 9 december

Kerstconcert – zondag 17 december – UITVERKOCHT

Kerstmis voorburcht

De Rotaryclub houdt haar traditionele kerstmarkt op zaterdag 9 december a.s. van 14.00 tot 18.00 uur.
De voorburcht van Huis Bergh is sfeervol verlicht en er staan kramen met kerstproducten, die voor de typerende kerstsfeer zorgen. U kunt die middag tussen 12.30 en 16.30 uur als eerste genieten van de kerstsfeer in en rond het kasteel. Om 13.30 uur verwelkomt de directeur van Huis Bergh u met een glas glühwijn in het kasteel. U betaalt die middag € 7,50 voor het kasteelbezoek inclusief een glas glühwijn. Deze actie is niet geldig in combinatie met andere kortingen.

Oost-Nederlands Kamerkoor

Het Oost-Nederlands Kamerkoor (ONK) bestaat uit ruim 30 zangers en zangeressen en zingt repertoire vanaf de renaissance tot de 21e eeuw.
Het koor is in 1965 opgericht door Chiel de Leeuw en staat sinds 1993 onder leiding van Rob Vermeulen. Het ONK heeft als standplaats Doetinchem.
Het programma van 17 december zal voornamelijk bestaan uit Zweedse en Engelse carols.

Online uw tickets reserveren voor toegang!

Gemakkelijk en snel uw tickets online bestellen.

Archief Tentoonstellingen

Kasteel Huis Bergh is een van Nederlands grootste kastelen. Ontdek de wortels van ons koningshuis en geniet van de uitgebreide kunstcollectie. Klik hier voor het archief van tentoonstellingen.

Over Huis Bergh

Wie een bezoek brengt aan het stadje ’s-Heerenberg krijgt een overweldigende ervaring. Het kasteel was het stamslot van de machtige heren en graven Van den Bergh. Het is ingericht met een imposante kunstverzameling.

OUDERWETSE GASTVRIJHEID

In kasteel Huis Bergh in ‘s-Heerenberg kunt u uw gasten vorstelijk ontvangen. Met wapperende vlaggen, een koninklijk onthaal op de ophaalbrug en warm welkom in de imposante ontvangsthal.