Camerata Trajectina - Kasteel Huis Bergh
17094
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-17094,page-child,parent-pageid-17069,,vss_responsive_adv,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.5,vc_responsive
 

HOME > CONCERTEN EN EVEMENTEN > PROGRAMMA > CAMERATA TRAJECTINA

Camerata Trajectina

Bredero

Bredero´s Gouden Eeuw

zaterdag 7 april 2018 – 20:00 uur

Van grachtengordel tot platteland

Camerata Trajectina is dé pleitbezorger van de Nederlandse muziek van de middeleeuwen tot de Gouden Eeuw, in projecten die intensief wetenschappelijk onderzoek en spontante uitvoering combineren. Het ensemble had een warme band met onder meer Gerrit Komrij, die tijdens het Festival Oude Muziek in 2005 zijn liedteksten op muziek van Obrecht voordroeg.

Kaartverkoop verloopt via: www.oudemuziek.nl

Online uw tickets reserveren voor toegang!

Gemakkelijk en snel uw tickets online bestellen.

Achtergrond

In 1618 overleed Gerbrand Adraenszoon Bredero op 33-jarige leeftijd, na een kort maar uiterst productief leven. Zijn Boertigh, Amoureus en Aendachtigh Groot Lied-boek uit 1622 wordt gezien als een van de belangrijkste bundels van de gouden eeuw. Tijdens dit concert komt de gouden eeuw tot leven. Feesten, vechtpartijen en vrijages: het hele leven komt aan bod in dit licht theatraal aangeklede concert van Camerata Trajectina. De liederen worden afgewisseld met instrumentale improvisaties en variaties op de ‘grondbassen’ en melodieën die Bredero heeft gebruikt.

Programma

Gerbrand Adriaenszoon Bredero
Arent Pieter Gijsen / O Jannetje, mijn soete beck / Van Gijsje en Trijn Luls / ’s Nachts rusten meest de dieren / Nu dobbert mijn liefj e al op de ree / Indien het claghen can / Waenwyse lieden, valsch van oordeel / O ghy Geesten kloeck van sinnen

Kaarten bestellen

Entree: € 23,-

Vrienden (of Oude Muziek): € 19,-

Kinderen tot 13 jaar/CJP: € 12,-

Muziekschool Oost-Gelderland*: € 7,50

* tot 18 jaar.

Kaartverkoop verloopt via: www.oudemuziek.nl

Uitvoerders

Camera Trajectina
Saskia Coolen
Nico van der Meel – artistieke leiding

Organisatie

Vriend van Huis Bergh

Vrienden betalen jaarlijks een contributie waarbij het voorbestaan van Kasteel Huis Bergh ondersteund wordt. Dit geld wordt besteed aan culturele activiteiten en kunstaankopen. Profiteer nu van vrije toegang in het kasteel tijdens openingsuren, kortingen op evenementen, de zaalhuur en de museumwinkel.

Kosten: €30,- p.p. (€45,- per paar)

Zakelijke bijeenkomsten

Online uw tickets reserveren voor toegang!

Gemakkelijk en snel uw tickets online bestellen.

OUDERWETSE GASTVRIJHEID

In kasteel Huis Bergh in ‘s-Heerenberg kunt u uw gasten vorstelijk ontvangen. Met wapperende vlaggen, een koninklijk onthaal op de ophaalbrug en warm welkom in de imposante ontvangsthal.