Welkom in de Middeleeuwen - Kasteel Huis Bergh
18571
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-18571,page-child,parent-pageid-15634,,vss_responsive_adv,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.5,vc_responsive
 

HOMECONCERTEN EN EVEMENTEN > WELKOM IN DE MIDDELEEUWEN

Welkom in de Middeleeuwen

Bij Kasteel Huis Bergh

Was dit jaar weer een succes!
Datums voor volgend jaar zijn nog niet bekend.

Vorig jaar nodigde Graaf Willem II van den Bergh alle kinderen uit voor een groot feest op Huis Bergh in Kasteelstad ‘s-Heerenberg. Dat was een groot succes. Dit jaar is er een nieuwe bewoner die wel wat hulp kan gebruiken…

Bekijk hier de aftermovie van de eerste editie om alvast in de middeleeuwse stemming te komen:

Bestel nu kaarten met korting in de voorverkoop!

Gemakkelijk en snel uw tickets online bestellen.

De Dolle Graaf

Onderga de Proeve van Bekwaamheid

Welkom in de Middeleeuwen Dolle Graaf

De Dolle Graaf van Bergh bewoont het kasteel dat soms wel op een gekkenhuis lijkt! Nadat je bij het kasteel bent aangekomen laten de poortwachters je misschien wel binnen.. en krijg je een routekaart van het landgoed en kasteel waar je wat allemaal kunt vinden. Elk kind moet er natuurlijk wel middeleeuws uit zien en krijg je een ridder- of jonkvrouwe uitrusting te leen. Als je de eerste brug over loopt wandel je een middeleeuws stadje binnen met allerlei bijzondere bewoners. Er staat een schandpaal, een smid is aan het werk, de kerker, een markt en nog veel meer. De tocht door het kasteel begint in de kelder waar de kok aan het werk is en je duidelijk maakt wat de Graaf allemaal verwacht.

Welkom in de Middeleeuwen ridders en prinsessen

Elk kind moet de Proeve van Bekwaamheid afleggen tijdens het bezoek aan het kasteel. In elke ruimte krijg je een nieuwe opdracht en wanneer je alle krabbels hebt verzameld verdien je een eigen oorkonde. Je bezoekt een heus bal, de kapel met de monniken, de slaapkamer van de Graaf en buiten kun je boogschieten en je eigen brood bakken. Bezoek de oudste kasteeltuin van Nederland en doe mee met de middeleeuwse spelen en vuur zelf een echte katapult af met waterballonnen. Beleef de Middeleeuwen zoals je deze nog nooit hebt beleefd!

Kaarten bestellen

Kosten:

Volwassenen: € 8,50

Kinderen 4 tot 14 jaar: € 8,50

Kinderen 0 tot 4 jaar: € 3,00

Voordeelticket 4 personen (alle combinaties mogelijk – kinderen/volwassenen): € 29,50

Bestel nu kaarten met korting in de voorverkoop:

Meer informatie

Kijk voor meer praktische informatie ook op welkomindemiddeleeuwen.nl of like de facebookpagina en blijf op de hoogte.

Organisatie

Welkom in de Middeleeuwen is een evenement, georganiseerd door Mediavent. Schuttersweg 31 – 7071 XE Ulft – tel: 0315 745 555 – info@mediavent.nl – KVK: 63572133 – BTW NR: NL162871600B01

Ridderslag als kinderfeestje

De Ridderslag is buiten het reguliere programma ook te boeken als kinderfeestje. Deze zijn het gehele jaar te reserveren m.u.v. de herfstvakantie.

Kosten: € 7,50 p.p.*

*met een minimum van € 80,-
Kinderfeestjes zijn het gehele jaar te reserveren m.u.v. de herfstvakantie.

Ridderslag
Franciscus - inv.nr. 6

Rondleidingen

Tijdens Welkom in de Middeleeuwen is het kasteel ook gewoon te bezoeken middels een rondleiding o.l.v. een gids.

Zo kunt u deze dagen de bijzondere kunstverzameling en de nieuwe tentoonstelling ‘Honderd Heiligen in Huis Bergh’ bekijken.

Bestel nu kaarten met korting in de voorverkoop!

Gemakkelijk en snel uw tickets online bestellen.

OUDERWETSE GASTVRIJHEID

In kasteel Huis Bergh in ‘s-Heerenberg kunt u uw gasten vorstelijk ontvangen. Met wapperende vlaggen, een koninklijk onthaal op de ophaalbrug en warm welkom in de imposante ontvangsthal.