Kunstveiling op Huis Bergh - Kasteel Huis Bergh
17353
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-17353,page-child,parent-pageid-15658,,vss_responsive_adv,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.5,vc_responsive
 

HOMEPERSBERICHTEN > KUNSTVEILING OP HUIS BERGH

Leerlingen veilen kunstvoorwerpen op Huis Bergh

Persbericht:

Educatief programma leerlingen veilen kunstvoorwerpen

Huis Bergh heeft nieuwe educatieve programma’s voor basisscholen en dat is te merken ook!

1700 leerlingen!

Momenteel bezoeken 1700 leerlingen van de basisscholen in de gemeente Montferland het kasteel. De excursies vinden plaats tussen februari en april.

Verschillende programma’s

Voor groep 1 t/m 5 is dat ‘Living History – Ridders en kastelen’. Op diverse plekken in het kasteel staan personen die laten zien hoe het leven er vroeger in een kasteel uit heeft gezien.

Groep 6 t/m 8 doen het project ‘Jan van Heek de verzamelaar’. In dit project staat de verzameling van Jan van Heek centraal. De veilingmeester regelt de vraag en aanbod van de kunstvoorwerpen. De leerlingen kruipen in de huid van de verzamelaar en stellen hun eigen verzameling samen door hun favoriete kunstwerken uit de collectie van het museum te kiezen.

Museumklas van het Jaar verkiezing

De kinderen van groep 5 t/m 8 kunnen mee doen aan de Museumklas van het Jaar verkiezing.

De klassen nemen deel aan de wedstrijd door op een originele manier verslag te doen van het museumbezoek. De Nederlandse Museumvereniging beoordeelt de inzendingen.

Klik op onderstaande afbeeldingen om ze te downloaden.

Gratis Audiotour App Kasteel Huis Bergh

Kasteel Huis Bergh is enorm rijk aan verhalen. Of het nu gaat over de kunst of de historie. Er is in de 800 jaar dat Kasteel Huis Bergh oud is veel gebeurd en te vertellen. Verhalen over die rijke historie van Huis Bergh zijn te beluisteren in het kasteel met een audiotour.

Appstore Knop
Googleplay Knop

Online uw tickets reserveren voor toegang!

Gemakkelijk en snel uw tickets online bestellen.

Archief

Kasteel Huis Bergh is een van Nederlands grootste kastelen. Ontdek de wortels van ons koningshuis en geniet van de uitgebreide kunstcollectie. Klik hier voor het archief van tentoonstellingen.

Over Huis Bergh

Wie een bezoek brengt aan het stadje ’s-Heerenberg krijgt een overweldigende ervaring. Het kasteel was het stamslot van de machtige heren en graven Van den Bergh. Het is ingericht met een imposante kunstverzameling.

OUDERWETSE GASTVRIJHEID

In kasteel Huis Bergh in ‘s-Heerenberg kunt u uw gasten vorstelijk ontvangen. Met wapperende vlaggen, een koninklijk onthaal op de ophaalbrug en warm welkom in de imposante ontvangsthal.