Museumkaart Actie - Kasteel Huis Bergh
20594
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-20594,page-child,parent-pageid-15658,,vss_responsive_adv,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.5,vc_responsive
 

HOMEPERSBERICHTEN > MUSEUMKAART ACTIE

Museumkaart Actie

Persbericht:

Museumkaarthouders opgelet!
Kasteel Huis Bergh te ’s-Heerenberg opent de poort op woensdagmiddag speciaal voor U!

Museumkaarthouders hebben meer dan gemiddelde interesse in kunst en cultuur.
Speciaal voor deze groep mensen organiseert Huis Bergh speciale bijeenkomsten op de woensdagmiddagen in februari en maart. Het kasteel is dan gesloten voor regulier museumpubliek, zodat men in alle rust kan genieten van de kunstschatten die het kasteel herbergt. Men kan rustig kijken naar de panelen in de Italiaanse kamer of de handgeschreven boeken met prachtige miniaturen en schitterend penwerk te bewonderen. De troonzaal is gewijd aan Noord-Europese kunst en de 15e- en 16e-eeuwse portrettengalerij, die voor Nederland uniek is.

Programma

Na een heerlijk kopje koffie of thee in de ingangshal krijgen de bezoekers een inleiding in de Habsburgerzaal. Na deze inleiding volgt een rondgang door het kasteel met een ervaren en deskundige museummedewerker. Ook kan de tentoonstelling over de geschiedenis van de tuinen worden bekeken. De tuinen van Huis Bergh zijn de oudste gedocumenteerde tuinen van Nederland. Al in 1461 wordt melding gemaakt van een tuin.

Datum: woensdag 15 en 22 februari en 8 en 15 maart 2017
13.30 uur Ontvangst met koffie/thee met iets lekkers in de kasteelhal
14.00 uur inleiding en rondgang door het kasteel
15.30 uur bezichtiging tuinen

Klik op onderstaande afbeeldingen om ze te downloaden.

Luchtfoto Huis Bergh
Huis Bergh boven

Gratis Audiotour App Kasteel Huis Bergh

Kasteel Huis Bergh is enorm rijk aan verhalen: of het nu gaat over de kunst, de historie of de tuinen. Er is in de 800 jaar dat Kasteel Huis Bergh oud is veel gebeurd en hier is dan ook veel over te vertellen. De verhalen over de rijke historie, de bijzondere kunstverzameling en de herstelde tuinen van Kasteel Huis Bergh zijn te beluisteren in verschillende audiotours. Verkrijgbaar in het kasteel of te downloaden in de app.

Appstore Knop
Googleplay Knop

Online uw tickets reserveren voor toegang!

Gemakkelijk en snel uw tickets online bestellen.

Archief

Kasteel Huis Bergh is een van Nederlands grootste kastelen. Ontdek de wortels van ons koningshuis en geniet van de uitgebreide kunstcollectie. Klik hier voor het archief van tentoonstellingen.

Over Huis Bergh

Wie een bezoek brengt aan het stadje ’s-Heerenberg krijgt een overweldigende ervaring. Het kasteel was het stamslot van de machtige heren en graven Van den Bergh. Het is ingericht met een imposante kunstverzameling.

OUDERWETSE GASTVRIJHEID

In kasteel Huis Bergh in ‘s-Heerenberg kunt u uw gasten vorstelijk ontvangen. Met wapperende vlaggen, een koninklijk onthaal op de ophaalbrug en warm welkom in de imposante ontvangsthal.